GIRA G1

Gira G1 – dispozitivul polivalent de control al funcțiilor dintr-o clădire inteligentă

Intuitiv, compact, performant, universal: Gira G1 este dispozitivul ideal prin care se pot transmite și se pot vizualiza o multitudine de comenzi. Indiferent că vorbim despre aprinderea/stingerea luminii, varierea intensităţii acesteia, ridicarea şi coborârea jaluzelelor sau reglarea temperaturii încăperii, cu ajutorul ecranului multitouch, cu o rezoluţie de 480 × 800 de pixeli, funcţiile individuale pot fi controlate foarte ușor – cu o atingere de deget sau cu un gest, ca de exemplu glisare sau aşezare a mâinii pe ecran. Interfaţa Gira intuitivă face ca activităţile de configurare a funcţiilor temporizate sau de ajustare a scenariilor să pară o joacă de copii. Împreună cu gateway-ul IP TKS, Gira G1 poate fi folosit şi ca staţie de interior cu sistem de interfonie.

Gira G1 este disponibil în nu mai puțin de 22 de limbi, inclusiv în limba română.

 

Controlul unei clădiri inteligente de pe un ecran de 9×16 cm

Toate funcțiile specifice unei clădiri inteligente pot fi controlate ușor, folosind interfața intuitivă a Gira G1 – o dezvoltare recentă de la GIRA. Funcția selectată este apelată printr-o singură atingere sau printr-un simplu gest. Urmărind câțiva pași simpli, se pot programa foarte ușor funcții automate și scene complexe, pentru ca mai apoi să le puteți modifica ori de câte ori aveți nevoie.

 

Funcții GIRA G1

 • Toate funcțiile sunt afișate în ecranul de control principal, iar cele centrale pot fi operate chiar din ecran.
 • Datorită GIRA G1, iluminatul poate fi controlat cu maximă ușurință.
 • Serviciul online gratuit de monitorizare a vremii de la GIRA poate fi integrat prin Internet. GIRA G1 poate de asemenea să afișeze date primite de la stațiile meteo GIRA prin intermediul protocolului KNX.
 • Scenariul dorit poate fi apelat direct printr-o simplă atingere folosind GIRA G1.
 • Pentru o vizualizare cât mai bună, funcțiile individuale sunt apelabile din folderele dedicate, precum ”Favorite” sau ”Toate funcțiile de iluminat”.
 • GIRA G1 poate fi folosit ca stație de videointerfon de interior completă împreună cu DCS-IP-gateway și o stație video de exterior.
 • Ridicarea sau coborârea jaluzelelor, mișcarea șipcilor în poziția dorită: totul este sub control!
 • În sistem KNX, GIRA G1 poate fi folosit pentru controlul temperaturii din încăpere.
 • Ceasul încoporat este ușor de folosit și poate fi utilizat pentru controlul și automatizarea multor funcții.
 • Controlul jaluzelelor și al climatizării conform unor valori prestabilite: transmițătorul comunică valorile sistemului KNX, dispozitivele externe pot să evalueze aceste valori și să execute funcțiile respective.
 • O funcție principală prestabilită poate fi apelată direct prin apropierea mâinii de ecranul G1.