Câteva lucruri pe care trebuie să le știi

înainte de a începe un proiect de iluminat exterior pentru casă


1. Aleile și treptele sunt cel mai ușor de iluminat dacă suprafețele lor sunt lucioase, reflectorizante. Corpuri de iluminat joase care împrăștie pete de lumină pot să ghideze oaspeții și în același timp să scoată în evidență calitățile grădinii.


84826


2. Dacă streașina casei se prelungeste deasupra aleii, ia în considerare folosirea unor corpuri de iluminat exterior realizate din materiale rezistente, care să aibă protecție la umiditate. Chiar și treptele care depășesc nivelul streașinei trebuie iluminate corespunzător.

3. În ceea ce privește intrarea în locuință, ai grijă să bifezi toate funcționalitățile necesare: evidențierea numărului casei, întâmpinarea oaspeților, vizibilitate foarte bună a chipului celui care sună la ușă. De asemenea, dacă alegi corpuri de iluminat decorative sau făcute din sticlă transparentă, echipează-le cu surse de putere mică pentru a evita efectul de orbire.

22650


4. Asigură-te că toate corpurile de iluminat prevăzute în proiect sunt ecranate; de fapt, ar fi bine daca nu s-ar evidenția deloc.


22215


5. Mai multe surse de lumină sunt mai eficiente decât o baie de lumină care provine de la o singura sursă, mai ales dacă aceasta este realizată din sticlă transparentă.

6. Aleile, mai ales daca sunt lungi și încadrate de copaci, trebuie să beneficieze de surse de lumină blândă care provin de la aparate joase, pentru a fi mai bine delimitate.


77276


7. Garajul are nevoie de lumină de siguranță, preferabil controlată de întrerupătoare plasate atât în interior, cât și în exterior. Corpurile de iluminat cu senzor pot fi la fel de utile.

8. Pe terase și alei, un nivel jos de lumină este suficient pentru conversații liniștite și cine relaxate. Siguranța este garantată de iluminarea treptelor, balustradelor sau a băncilor. Nu uita să adaugi un corp de iluminat exterior cu o sursă puternică de lumină în zona de grătar sau de servire. Poți folosi downlights sau lumină indirectă – difuzată prin plastic sau alt material translucid.

Produse in articol