Top 6 corpuri de iluminat suspendate pentru restaurante și cafenele

pentru restaurante și cafenele


Lumina este o formă de comunicare ce evocă un răspuns perceptiv. Maniera în care spațiile și obiectele sunt iluminate formează maniera în care răspundem și ne raportăm la ele.

Scopul oricrui restaurant elegant este să creeze o atmosferă plăcută, relaxantă, în care oaspeții să se bucure de mâncare și de conversație. Iluminatul reprezintă o componentă importantă a esteticii de ansamblu, dar și un instrument vital în desăvârșirea acesteia.

Arhitectul și designerul utilizează iluminatul pentru a completa gândirea care începe cu designul spațiului fizic, a mobilierului și a obiectelor din acel spațiu. Ceea ce așteaptă consumatorul de la un restaurant este un ”ospăț” al tuturor simțurilor – gust, aromă, sunet, muzică, formă, textura suprafețelor, culoare, artă, lumină și oameni – și de aceea acest ansamblu contează enorm în alegerea unui restaurant.

Așadar, alegerea unui corp de iluminat nu este numai o chestiune de potriviri tehnice, ci și de generare a unor emoții care să ne facă să ne întoarcem în acel loc.

Misterios, incitant, relaxat sau jovial – indiferent ce efect căutați să redați prin iluminatul de interior, iată câteva idei care să vă inspire și să vă ajute:

1. Mountain View de la Axolight
Mountain View


Mountain View este confecționat din sticlă suflată transparentă, lucrată manual. Meșterii au transferat forța și puritatea muntelui într-un corp de iluminat care să invite la conversații, la sinceritate, la deschidere. Lumina caldă pe care Mountain View o emite eliberează cuvintele și captează pornirile imaginației.

 

  2. Aro de la Estiluz
Aro Estiluz


Aro combină proprietățile metalului și acylicului pentru a se face nevăzut, lăsând loc poveștilor de peste zi, amintirilor de acum 10 ani sau planurilor pentru mâine.

 

3. Sky-Fall de la Lodes
Sky Fall


Singur sau în grupuri, corpul de iluminat de la Lodes evidențiază texturile care îl însoțesc, instituie discreție conversației și păstrează lumina acolo unde este nevoie de ea – între prieteni.

 

4. Scotch Club, Marset

Scotch


Căldura ceramicii din care este realizat Scotch Club contrastează cu sfera multifațetată, dând impresia că face cu ochiul privitorului. Dacă în restaurant se consumă conversații programate, mature, relaxate, deasupra barului prețiosul Scotch Club adăpostește confesiunea, începutul de discuție sau pur și simplu, curajul de a privi lângă cel de lângă tine.

 

5. Veli 7, Slamp
Veli 7


Tema delicată, dar sofisticată a origami-ului este puternic consolidată în acest spațiu de Veli 7 de la Slamp. Aceasta îmbracă și amplifică lumina în voaluri subtile, dar spectaculoase.

6. STUDIO LINE, BEGA Indoor
51277


Acolo unde texturile pereților și mobilierului dau accentul designului, corpurile de iluminat nu trebuie să le dubleze prețiozitatea, ci să o scoată în evidență. Prin materiale discrete precum emailul negru catifelat și interiorul din alamă, cupru sau aluminiu, gama STUDIO LINE de la BEGA susține cromatic și tematic interioare unde eleganța este pusă în slujba comunicării, familiarității, jovialității.

 

Produse in articol